Translate

vineri, 30 martie 2018

Cinci grădini de vis din Europa








1.Insula Mainau - Insula florilor ( Germania )

 

 

      Lacul Constance ( Bodensee) situat în sudul Germaniei are trei mari insule, una dintre ele fiind Mainau. Această insulă este , în întregime, dedicată florilor, fiind o imensă grădină botanică. Alături de o mare varietate de arbori seculari întâlnești cele mai interesante straturi și aranjamente florale. O  imensă bogăție de culori te copleșește pur și simplu, făcându-te să uiți pentru o clipă toate grijile.



2. Bad Pyrmont ( Germania )

 

 

      Bad Pyrmont este o veche și foarte cunoscută stațiune din nordul Germaniei, frecventată pentru izvoarele sale termale. Un parc imens și o grădină de palmieri ( cea mai nordică) se adaugă bogăției apelor sale și calității serviciilor de tratament.

 






3. Grădina Palatului Schwetzingen (Germania)

 

 

            Schwetzingen este un oraș situat în partea de sud- vest a Germaniei, la 10 km de Heidelberg, în landul Baden-Württemberg.

În forma lui actuală , Castelul Schwetzingen a fost construit în sec. al XVII-lea, iar parcul din jurul său a fost conceput ca o grădină franceză de către arhitecți peisagiști renumiți ai vremii.

Parcul are mai multe sectoare, unde vegetația se îmbină cu operele scupturale, fântânile sau construcțiile menite să pună în evidență idei , principii estetice, dar să și încânte.












4. Grădinile Castelului Trauttmansdorff din Merano ( Italia )

 

 

    Tirolul de Sud este o regiune de o mare frumusețe, cu peisaje naturale de excepție. În partea italiană a acestuia întâlnim stațiunea Merano, deosebit de frecventată în secolul trecut, pentru clima sa, dar mai ales pentru apele termale. Îndrăgită de împărăteasa Austriei, Elisabeta de Wittelsbach (Sissi ), stațiunea s-a dezvoltat, pentru ca apoi să fie mai puțin căutată. Iată însă că, în prezent, atrage prin alte obiective, cum este această grandioasă grădină botanică de la Castelul Trauttmansdorff. Amenajată în terase, grădina încântă ochiul și sufletul deopotrivă printr-o bogăție de specii de plante din toate colțurile lumii.










5. Grădinile Vaticanului

 

 

      Grădinile Vaticanului sunt considerate o zonă ambiantă distinctă, un biotop a cărui floră constă dintr-o bogăţie de specii care coexistă în echilibru. Acestea sunt alcătuite din straturi de flori, peluze ample şi păduri care se întind pe o suprafaţă de 3 hectare. Arbuştii ornamentali, clădirile ridicate aici, începând din secolul al IX-lea până acum, inclusiv construcţii medievale, numeroase fântâni, grote construite artificial şi lucrări sculpturale, toate  se îmbină perfect cu vegetaţia.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu